06 51 96 64 96 contact@kirstenkok.nl
Home » Blog » Vrij zijn in Verbinding » Ren niet als een hongerige hond achter een worst aan…

Ren niet als een hongerige hond achter een worst aan…

door | 30 nov, 2019 | Vrij zijn in Verbinding

Weet je, het kan echt anders.

Kirsten, natuur

In welke situatie je ook zit, hoe je leven er ook uit ziet: als jij wil dat het anders moet dan kan dat. Het maakt niet uit wat het is, wie je bent of wat je doet of waar je vandaan komt. Als jij het anders wil dan kan dat. Het gaat er niet om wat anderen van je denken of voor je bepalen. Als jij het anders wil dan kan dat. Het gaat er niet om of je heel veel geld hebt of heel weinig, in een luxe villa woont of drie-hoog-achter. Of je werk hebt of niet. Een uitgebreid sociaal leven of niet. Als jij het anders wilt dan kan dat.

Want niet echt gelukkig zijn, je niet helemaal op je gemak voelen, die eeuwige vermoeidheid, dat ongeduld, die onrust in je hoofd, dat constant op-je-tenen-lopen gevoel, dat eeuwige bang zijn om door de mand te vallen (omdat je ergens zeker weet dat je het toch niet kan), dat stemmetje dat alsmaar tegen je zegt: ‘je doet het niet goed’. Die ontdekking iedere keer weer dat je niet gehoord wordt. Dat, op een verjaardag, in een vergadering of zelfs in je eigen gezin, ze gewoon dwars door je heen praten net alsof je er niet bent? Dat gevoel. Dat maakt je ongelukkig, toch? En boos. En verdrietig. En moe.

Maar dat kan dus anders.

Ik ben daar heel stellig in, dat merk je. Waarom? Gewoon omdat ik zelf het levend rondlopende bewijs ben dat het anders kan. Dat je een keuze kunt maken voor jezelf. Voor je eigen geluk kunt kiezen. Alles wat je hierboven leest herken ik, heb ik meegemaakt of ben ik doorheen gegaan. En meer dan dat. En dat begon al in mijn vroegste jeugd. Dat klinkt misschien dramatisch (en dat was het soms ook) maar is gewoon zoals het is. Mijn vertrekpunt was verre van ideaal en de jaren daarna ook niet. Ik heb me er doorheen geworsteld, door het leven. Noem iets en ik herken het.

Tot het punt kwam dat het echt niet meer ging. Voor ik de eerste stap kon zetten moest ik al heel wat overwinnen. Maar ik deed het. Ik zette de stap naar een leven dat ik zelf koos. Dat ik zelf in de hand had, naar geluk zoals ík dat wilde voelen. En daarna de tweede. En de derde en alle volgende stappen. Door de pijn heen. Door de wanhoop heen. Door de angst heen. Alle diepere lagen aangeboord. En weet je iedere volgende stap ging steeds moeitelozer. Uiteindelijk werd het zelfs fijn, leuk en mooi. Omdat ik het resultaat zag en voelde. En dat niet alleen, ook de mensen om me heen werden blijer en gelukkiger. Gewoon omdat IK anders was. Ik ben dankbaar voor dat proces. Nog steeds. Iedere dag weer opnieuw.

Betekent het dat ik nu 24/7 alleen maar euforisch gelukkig ben? Nee. Dat ik nooit meer onzeker, bang, moe of gefrustreerd ben? Nee, natuurlijk niet. Dat is een fabel. Dat kan niet. Iedereen die je dat vertelt, wil dat je in sprookjes gelooft. In fabels. Er zijn geen techniekjes, methoden of trucjes die je voor eens en voor altijd super gelukkig maken. JIJ zelf bent de enige die dat kan doen.

Ik ga je geen worst voorhouden

Ik ga je dat dus niet vertellen. Ik ga je niet een worst voor houden die niet klopt, gewoon niet waar is. Het meest persoonlijke is universeel. Waar ik tegenaan loop herken jij ook. En wat jij bij jezelf herkent loop ik ook weer tegen aan. Nog steeds. Maar in veel mindere mate en veel kortere momenten. En vooral: ik WEET nu hoe ik het kan omdraaien, hoe ik bij mezelf te rade kan gaan hoe het anders kan. Mijn reactie, mijn gevoel, mijn triggers. Ik VOEL mij anders, van binnen. Ik doe ertoe voor mijzelf en daardoor vanzelf ook voor anderen. Snap je? Dus dat.

Dus als jij er echt klaar mee bent om je te voelen zoals je nu doet, om het leven te leiden wat je nu leidt, om de hele dag achter de feiten maar vooral achter jezelf aan te rennen, als je klaar bent met die eeuwige slopende vermoeidheid dan weet je nu dat je gewoon naar mij kunt komen om je te helpen veranderen. Om de powervrouw in jezelf terug te vinden en de keuzes te maken die voor JOU belangrijk zijn. Ik weet niet alleen waar ik het over heb maar ik leef ook wat ik zeg. Dat denk ik niet alleen zelf, dat hoor ik ook van anderen over mij.

 

Wil jij dat? Neem dan gewoon contact met me op voor een gratis Skypesessie.

Je kunt ook vast mijn e-book downloaden.

Aan de slag!

 

Meteen aan de slag om de eerste stappen te zetten naar wie jij werkelijk bent? Stuur me dan een mailtje en dan zet ik je op mijn lijst voor het ontvangen van tips, artikelen en praktische oefeningen!

Gerelateerde artikelen

Daring greatly…

Daring greatly…

Ergens tijdens de geschiedenisles op de HAVO lees ik voor het eerst de speech van Theodore Roosevelt in 1910 'Man in the Arena'. De tekst zegt me...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kirsten Kok

Kirsten Kok

praktijk voor therapie, coaching en training

I will be back soon

Kirsten Kok
Hai, fijn dat je contact met me opneemt. Waar kan ik je mee helpen?
Kies hier voor WhatsApp of Instagram
chat Hai, heb je een vraag?
Tweet
Share
Share
Pin