Training Rationeel Emotieve Therapie voor coaches en therapeuten

De Oude Grieken wisten het al. Epictetus, een Griekse wijsgeer, verwoordde het zo: “Het zijn niet de problemen zelf die ons van de wijs brengen maar de manier waarop we er naar kijken”. Verander je gedachten en je verandert vanzelf je gevoel.
En je gedrag. Irrationele gedachten, inadequate gevoelens en emoties, belemmerende overtuigingen: de grondlegger van RET, Albert Ellis, weet er wel weg mee. Op een simpele maar heel doeltreffende manier breng je met deze techniek in kaart waar nou precies de blokkade bij je cliënt ontstaan is.

Welk inmiddels ingesleten pad heeft je cliënt al die tijd gelopen? Middels een aantal doeltreffende stappen laat je hem of haar een nieuwe weg inslaan zodat zij zich vrijer voelen en adequater kan omgaan met situaties en gebeurtenissen.

Z

Je helpt je cliënt om irrationele gedachten op het spoor te komen

Z

Je leert je cliënt om blokkades om te zetten in helpende gedachten

Z

Je herkent weerstand en weet hoe hiermee om te gaan

Z

Je weet wanneer je RET kunt inzetten als krachtig instrument

Z

Je hebt na deze training PE-punten verdient!

Geplande trainingen in 2023

2023

5 en 26 mei

1 en 22 september

Op locatie

Bij minimaal 8 deenemers kan de training op locatie verzorgd worden.
De prijs is dan exclusief locatie- en reiskosten

Kirsten trainer

Over mij als trainer

Mensen vooruit helpen, iets aanleren, ongekend talent naar boven halen, competenties vergroten, in beweging brengen, ontwikkelen. Het zijn allemaal onderdelen van mijn passie: werken met mensen.  Een praktijk als Psychodynamisch therapeut alléén bleek niet genoeg.

In de loop der jaren ontwikkelde ik een passie voor het trainersvak maar óók een neus voor mooie onderwerpen. Ik volgde meerdere didactische trainingen en nascholingen en deed veel ervaring op bij ISBW (opleidingen Management support, Office Management, Leidinggeven, Coachingsvaardigheden, communicatietrainingen, communiceren en beïnvloeden en persoonlijke effectiviteit), NCOI (Leidinggeven, Coachingsvaardigheden, communicatietrainingen, communiceren en beïnvloeden), Fairfield Training en coaching (trainingen in sales en klantgericht communiceren).

Inmiddels ben ik vaste docent/trainer bij de Academie voor Psychodynamica (RET, Ondernemersvaardigheden, Innerlijk Kindwerk, Ethiek, Communicatie en systemisch werken).
Bij UNLP ben ik als hoofdtrainer verantwoordelijk voor de coachopleiding die ik zelf heb ontwikkeld en daar de 12 van de 20 lesdagen verzorg.

Hoewel ik het heel erg leuk vind om voor deze twee laatste opleiders te werken vind ik het toch het állerleukste om mijn eigen trainingen te geven! Vanuit mijn eigen fijne locatie in Brielle.  

Voor wie is deze training bedoelt?

Z

Je hebt een opleiding tot coach of therapeut afgerond

Z

Je hebt al wat werk ervaring als coach of therapeut

Z

Je bent actief werkzaam als coach of therapeut (zodat je kunt oefenen)

Z

Je zit er vooral voor jezelf en niet voor de punten

Z

Je zoekt een actieve, praktische training met een gemotiveerde trainer

Z

Je bent gemotiveerd om jezelf als oefenmateriaal in te zetten

Z

Je wilt graag je 'gereedschapskist' vullen met doeltreffende en krachtige methodieken

Z

Je bent nieuwsgierig naar meer

Lees hier recensies van tevreden deelnemers

Ik heb heel veel aan de training RET gehad! Ieder jaar doe ik een bij- of nacholing en deze stond al lang op mijn lijstje. Ik heb lang gezocht naar een korte maar stevige, praktische training waarmee ik meteen het geleerde in de praktijk kon brengen.
Kirsten is een fijne trainer, ze weet de stof goed over te brengen door je praktische oefeningen te laten doen. De voorbeelden zijn praktisch en heel herkenbaar. Je kan merken dat ze vanuit haar eigne praktijk spreekt.
Ik gebruik deze methode regelmatig, vaak ook in combinatie met andere technieken.

André, 55

Coach

Ik ben nog niet zo lang geleden gestart met mijn praktijk als therapeut. Ik zit nog lekker in de ‘leerflow’ en kwam deze training tegen. Meteen ingeschreven en geen seconde spijt van! Kirsten is duidelijk in haar uitleg, praktisch in de toepassing maar ook lollig. Ze weet je uit je comfort zone te halen (balonnen!) maar het blijft zo veilig dat dat helemaal geen punt meer is.
Ik heb genoten en ga zeker nog de ondernemerstraining bij haar volgen!

 

Iptisame, 44

Functie

Praktisch

Z

Wanneer

De training start een aantal keren per jaar. Houd hiervoor de agenda in de gaten.

Z

Waar

De trainingen worden gehouden in Brielle (Angelus Merulaplein 1) of, bij voldoende inschrijvingen, op een door jou aangegeven locatie 

Z

Wat

De trainingen zijn inclusief alle materialen, formats, koffie, thee en lekkers.

Z

Hoeveel

Om iedereen voldoende tijd en aandacht te geven zijn er nooit meer dan 10 deelnemers per training.

Z

Hoeveel

Jouw investering voor deze twee-daagse training is € 360,00 inclusief het genoemde bij ‘wat’ en exclusief BTW.

Preview

Z

Voorbereiding

Je krijgt een mooie voorbereidingsoefening die je meeneemt naar de training

Z

Dag 1

Over gedachten, overtuigingen, gevoelens en emoties. Over langer en gelukkiger leven en hoe je dat kunt bereiken door te ‘RETten’. Over structuur die je weer los mag laten en schema’s oefenen.

Z

Dag 2

We starten met casuistiek vanuit de praktijk. En dan gaan we door! Met gedachtenpatronen en hoe je die herkent. En wat je er mee kunt. Over schema 2. En, niet te vergeten, dansen met je cliënt door de schema’s heen. En dan tot slot de verbinding met jóuw praktijk.

Z

Na afloop

Na afloop van de training ga je oefenen in de praktijk. Je mag mij altijd mailen met praktijk vragen of iets voorleggen waar je tegenaan loopt. Ik blijf nog een half jaar beschikbaar, dat kost je niets extra!

ACCREDITATIE

Ook deze training heeft het kwaliteitskeurmerk! 

De training Kickstart Je Praktijk is geaccrediteerd door:
de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) voor permanente educatie: 13 PE punten en door de SKB (Stichting keurmerk beroepsscholingen in de psychosociale complementaire gezondheidszorg): 1,3 EC.

Kirsten Kok

Kirsten Kok

praktijk voor therapie, coaching en training

I will be back soon

Kirsten Kok
Hai, fijn dat je contact met me opneemt. Waar kan ik je mee helpen?
Kies hier voor WhatsApp of Instagram
chat Hai, heb je een vraag?