Kickstart Jouw Praktijk!

Je bent goed in je vak maar ben je ook een echte ondernemer?

Is jouw vak je passie?

Jij bent er helemaal klaar voor om zoveel mogelijk mensen te helpen. Je hebt je opleiding(en) afgerond, je diploma in de hand. Klaar om te starten!
Je weet zéker dat dit is wat je werkelijk wilt en staat te popelen om al die cliënten te helpen het leven een stuk mooier te maken.
In je opleiding heb je, met een beetje mazzel, een les gehad over het opstarten van je praktijk. Misschien heeft je dat voldoende geholpen maar ik weet uit eigen ervaring dat je dat ook een overweldigd gevoel kan geven. Want wauw! wat komt er allemaal bij kijken? Website, marketing, funnels, online of offline, adverteren, SEO, Googleadwords, verkopen, acquisitie, social media, tarieven, pakketen? En dan heb je het nog niet eens over alle randvoorwaarden als belastingen, reserves, verzekeringen, boekhouding en administratie.

Help! Denk je bij jezelf. Wáár moet ik beginnen?

Ben jij die coach of therapeut die superenthousiast is gestart met het opbouwen van een eigen praktijk?
Je bent heel hard aan het werk maar ondanks dat ontdek je dat het toch nog niet zo loopt als je je had voorgesteld?
Ondanks al een aantal heel tevreden cliënten of coachees?
Heb je geen idee meer waar je je cliënten vandaan moet halen?
Of hoe je ze moet bereiken?
Worstel je met het bepalen van je eigen waarde en dus je tarief?
Zit je met je handen in het haar over hoe je nou een écht goede website maakt?
Of ben je gewoon te druk met van alles en nog wat en vind je het lastig om de focus te houden?

Herken je dit?

Dan is mijn training Kickstart Je Praktijk dé oplossing voor jou!

Ik heb een korte maar heel krachtige training ontwikkeld vanuit mijn eigen ervaring, alles wat ik zelf bij mijn businesscoach geleerd heb en vanuit vragen die ik krijg van coaches en therapeuten in opleidingen waar ik les aan geef.

Het programma draait om jou!

Wat heb jij nodig om van je praktijk een succes te maken?
Naast drie groepsbijeenkomsten bestaat het programma uit individuele begeleiding via telefoon, mail en facebook.
Je leert van de andere deelnemers niet alleen in de ‘live’ dagen maar ook in jullie eigen besloten facebookgroep.
Iedere deelnemer zoekt bovendien een eigen ‘businessbuddy’ in de groep waar je mee kunt sparren, ideeën uitwisselen, elkaar scherp houden, steunen enzovoort. Bovenal leer je van je eigen ervaringen.
Je maakt je eigen ondernemings- of marketingplan en een actieplan voor het komende jaar.

Aan het eind van de training Kickstart Je Praktijk

Z

Weet je wie jouw ideale klant is.

Z

Weet je wat de 'pijn' van jouw ideale klant is.

Z

Weet je hoe je ideale klant kan bereiken.

Z

Heb je een doelgroep gedefinieerd die niet groter is dan 150.000 mensen.

Z

Omschrijf je wat je doet zonder dat het vaag of zweverig klinkt en zonder dat je gaat ga hakkelen.

Z

Kun je wervende teksten schrijven

Z

Weet je hoe je verwijzers zover krijg dat ze naar jou verwijzen.

Z

Heb je een duidelijke boodschap, ook voor op je website.

Z

Heb je een duidelijk aanbod.

Z

Durf je je zelf zichtbaar te maken.

Z

Heb je de administratieve kant van je praktijk op orde.

Z

Heb je een voor jóu relevant plan van aanpak.

Succesvolle ondernemers, (top)sporters, acteurs, politici: ze hebben allemaal een coach.

Waarom jij dan niet?

Kirsten Kok

In 2004 startte ik mijn eigen re-integratiebureau omdat ik vond dat ik het beter kon dan het bedrijf waar ik op dat moment voor werkte.
Terugkijkend weet ik dat ik het toen niet heel slim heb aangepakt om ook op de langere termijn te kunnen voortbestaan. In het eerste jaar maakte ik een vliegende start.  Ik was, heel naïef, gewoon het UWV kantoor in mijn regio binnengelopen en liep er een uurtje later met een doosje ‘klanten’ weer uit. Dus dat was makkelijk. Maar toen het UWV een paar jaar later de geldkraan dichtdraaide stond ik letterlijk met lege handen. Een kei in mijn vak maar niemand zag het. Ik ging steeds harder werken en steeds meer aanbieden en uiteindelijk dingen doen die ik eigenlijk helemaal niet leuk vond. Was zelfs soms weer op zoek naar een ‘echte baan’. Ik was niet in paniek maar maakte me erg zorgen om mijn lege agenda en wist niet hoe of waar ik moest beginnen. Ik had eenvoudig nooit geleerd hoe ik zelf klanten moest aantrekken, wat ik daarvoor moest doen en hoe ik te werk moest gaan. Uiteindelijk heb ik trainingen gevolgd en heb ik een businesscoach gezocht (meerdere zelfs). Nu maak ik ieder jaar de omzet die ik voor ogen heb. Stap ik makkelijker uit mijn marketingcomfortzone en doe ik de acties die nodig zijn om te kunnen groeien.

Geplande trainingen tot maart 2023

2022

Dag 1:4 november, dag 2: 5 november, dag 3: 8 december – VOL

2023

Dag 1: 23 januari, dag 2: 24 januari, dag 3: 21 februari – nog 6 plekken
Dag 1: 27 maart, dag 2 28 maart, dag 3 8 mei – nog 8 plekken

Praktisch

Z

Wanneer

De training start een aantal keren per jaar. Houd hiervoor de agenda in de gaten.

Z

Waar

De trainingen worden afwisselend gehouden in Brielle (Angelus Merulaplein 1) en Apeldoorn (Deventerstraat 130)
Z

Wat

De trainingen zijn inclusief alle materialen, formats, facebookgroep, koffie, thee en lekkers.

Z

Hoeveel

Om iedereen voldoende tijd en aandacht te geven zijn er nooit meer dan 10 deelnemers per training.

Z

Hoeveel

Jouw investering voor deze drie-daagse training is € 577,00 inclusief het genoemde bij ‘wat’ en exclusief BTW.

Preview

Z

Dag 1

Ik en mijn praktijk, mijn praktijk en ik.
Over inspiratie, authenticiteit, afbakening en visie

Z

Dag 2

Mijn ondernemende praktijk: I love sales! Maak fun van je verkoop.
Over aanbod, verbinding en verkoop

Z

Dag 3

Mijn praktijk als onderneming, mijn onderneming in de praktijk.
Over productiviteit en praktisch.
Of:
Over wervende teksten schrijven. Ik laat een professional schrijver invliegen die jou leert hoe je makkelijk en vlot goede teksten kunt schrijven.
De keuze is aan jou.

“Na drie dagen ‘Kickstart je eigen praktijk’ is er geen twijfel meer mogelijk: ik ben ondernemer én coach! En nu even meer ondernemer dan coach.
Tijdens deze driedaagse interactieve cursus heb ik veel nieuwe kennis opgedaan, maar ook weer veel inzichten gekregen. Wat zijn bijvoorbeeld mijn overtuigingen over geld en hoe kan dat van invloed zijn op mijn ondernemerschap, wat is mijn “Waarom”, op welke doelgroep richt ik mijn marketingpijlen? Kortom, allerlei belangrijke inzichten, veel informatie, tips en praktische handvatten. Ondanks de hoeveelheid deelnemers heeft Kirsten voldoende persoonlijke aandacht voor iedere individuele deelnemer. Ze weet haar kennis en ervaring op een enthousiaste en levendige manier over te brengen, eerlijk, met gevoel voor humor en zonder het mooier te maken dan het is.
In deze drie dagen genoeg kennis in mijn rugzak kunnen stoppen om als beginnend ondernemer heel gericht aan het werk te gaan, een echte aanrader!
Kirsten, ontzettend bedankt!
Esther

Coach bij Kasteel Coaching

Na een mooie coachopleiding was de vraag: ga je voor jezelf beginnen? Aanvankelijk was dat niet mijn plan. Maar toen de kickstarttraining van Powervrouwacademy voorbij kwam riep ik heel hard ja. Zonder nadenken. Met mijn diploma op zak, nog enigszins vermoeid, reisde ik af naar Brielle waar we hartelijk werden ontvangen door deze powervrouw.
Een gemoedelijke sfeer in een klein groepje: ik werd meteen enthousiast. Kirsten vertelde veel uit eigen ervaring en gaf oefeningen die ons onder andere aan het denken zette over onze grote “why”. Ik heb me de eerste twee dagen ondergedompeld in het neerzetten van een eigen onderneming. Er kwam heel veel op me af, want een eigen onderneming…dat is nogal wat! Maar ik werd steeds enthousiaster en voelde door deze training een kriebel die ik eerder niet voelde. Ik durfde na te denken over mijn eigen praktijk! Ik besloot tijdens deze driedaagse… ik ga het doen! Ik voelde me vrij, gevoed en zeker.
De afsluitende middag was een schrijftraining waarbij ik handvatten kreeg om mijn eigen teksten te gaan schrijven. Geen dagboekverhaal maar een verhaal met een opbouw en een boodschap. Ik heb genoten. En schrijf nu iedere dag… Een mooie aanvulling op het programma.
Dat is wat deze training me bracht. Praktische informatie, schrijfvaardigheden, diepgang met oefeningen en gesprekken en vertrouwen dat ook ik het kon.
Bedankt!

Marieke de Groot, Coach

(Tekst overgenomen van Google recensies)

ACCREDITATIE

Ook deze training heeft het kwaliteitskeurmerk!

De training Kickstart Je Praktijk is geaccrediteerd door:de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) voor permanente educatie: 18 PE punten
en door de SKB  (Stichting keurmerk beroepsscholingen in de psychosociale complementaire gezondheidszorg): 1,6 EC.

O ja, nog even dit…

Wanneer deze training niets voor jou is.

Als je er nog niet helemaal klaar voor bent. Als je vind dat je eerst nog meer diploma’s aan de muur moet hebben voor je jezelf coach of therapeut ‘mag’ noemen.

Als je vindt dat eerst echt álles klaar moet zijn. Dus ben je je website aan het optimaliseren (en het is nooit goed genoeg), ben je ordners aan het vullen en heb je al 1000 perfecte visitekaartjes die liggen stof te happen in de kast.

Als je vind dat het te ver weg is. Brielle, Apeldoorn pfff wat een eind. Maar we wonen in Nederland toch? In Nederland is niets ver weg en je kunt ook altijd nog overnachten ergens bij een idyllische B&B in de buurt. Afstand, reistijd het is relatief en maar net hoe je het bekijkt.

Als je vind dat ik te ambitieus ben. En, heel eerlijk, ik bén ambitieus. Ik haal graag het beste uit mensen naar boven en zie mijn klanten graag succesvol zijn. Als jij je praktijk ‘erbij’ wil doen en meer dan tevreden bent met een paar cliënten per maand dan is dat helemaal prima. Als dat goed is voor jou dan is dat ook OK voor mij. Alleen zijn wij voor deze training dan geen match.

Als je snel vindt dat iets ‘te duur’ is. Investeren en ondernemen hoort bij elkaar. En als jij zelf snel denkt dat iets te duur is, hoe zouden je klanten dan denken? Doordenkertje. 

Als je niet bij mij past (en ik niet bij jou). Van mij wordt gezegd dat ik ‘zachtmoedig’ ben. Zacht omdat ik werk vanuit mijn vrouwelijk leiderschap en moedig omdat ik de confrontatie wel aandurf. Recht voor zijn raap maar wel met warmte en humor. Spiritueel én geaard, verstand én gevoel, flow én planning. Het is veel wat ik bied en als je daar nu al zenuwachtig wordt, niet komen! Het moet wel kloppen en ik verwijs je met alle liefde door naar een van mijn collega’s.

Ik had een allergie voor marketing!
Ik begreep niet waarom mensen een omzetdoel stelden.
Marketing technisch teksten schrijven, hoe doe je dat nou!?
Met mijn handen in het haar, uren lang mijmeren over bovenstaande zaken: het is verdwenen, in drie dagen!

Dankzij de training Kickstart je Praktijk van en door Kirsten Kok.
Ik snap nu tenminste wat marketing inhoudt en mijn allergie ertegen is verdwenen! ?
Juist zin in om ermee bezig te zijn.

Dankjewel!

Noël

Psychodynamisch Therapeut, Dynamic Sessions

Even delen met je… Ik ben zo blij dat ik de training bij je aan het volgen ben….al zoveel ideeën. Fijn om meer handen en voeten te geven aan alle ideeën die ik al had. Sommige laten gaan, die zijn, bij nader inzien niet handig maar ook veel nog dieper aan het uitwerken. Top!!

Dankjewel

Carola

Ik heb genoten van de 3 daagse training.
Veel opgestoken over hoe ik nu het beste mijn bedrijf kan neerzetten. Hoe kan ik me nu onderscheiden van de vele anderen met een soortgelijke onderneming? Hoe trek ik klanten aan? Kirsten heeft mij hier enorm mee geholpen. Ze heeft mij vertrouwen gegeven in het gene wat ik doe en geeft mij, waar dat bij nodig was, de bijbehorende tips en tops zodat ik mezelf nog meer kan ontplooien. Heerlijk dat ik zoveel kennis heb mogen opdoen. Wat vooral voor mij heel belangrijk is geweest is dat het gene wat ik bij Kirsten heb geleerd heb ook werkelijk heb uitgevoerd. Het beklijft en dat is zo waardevol.
Ik zal dan ook iedereen aanraden om vooral deze training te gaan volgen. Het helpt je enorm om meer inzichten over jezelf te krijgen en ook om jouw onderneming tot een succes te maken.

Natasja Broersen

Psychodynamisch therapeut io

Kirsten Kok

Kirsten Kok

praktijk voor therapie, coaching en training

I will be back soon

Kirsten Kok
Hai, fijn dat je contact met me opneemt. Waar kan ik je mee helpen?
Kies hier voor WhatsApp of Instagram
chat Hai, heb je een vraag?