06 51 96 64 96 contact@kirstenkok.nl

Weekend retreat

Ontmoet je Innerlijk Kind en word liefdevoller naar jezelf.

De eerste 7 tot 12 jaar is de blauwdruk van de rest van je leven

Als kind ben je afhankelijk van de keuzes en beslissingen die je ouders (of verzorgers) maken. Van de regels en structuren die zij bedenken. En dus gebeurden er dingen waar jij geen controle over had of zeggenschap in had.  En zelfs als je heel liefdevolle ouders had, was dat niet altijd fijn. 

En misschien …
… hadden je ouders het altijd druk met hun werk.
… voelde je druk om net zo goed te presteren als je broer of zus
… begrepen de leraren op school je niet
… werd je gepest
… groeide je op in een omgeving die niet veilig voelde.
… heb je gevoelens als afwijzing, onzekerheid, boosheid, angst, verdriet, schuld, of schaamte ervaren

Zo kunnen er legio zaken zijn die, onbewust een enorme wissel trekken op de tijd die je in je gezin van herkomst doorbrengt.

In de loop van je vroege jeugd is het pure kind dat je ooit was, beschadigd en in de verdrukking geraakt.
Je diepe verlangens en behoeften zijn onvermijdelijk weleens (of vaak) onbegrepen en onbeantwoord geweest.
Je grenzen zijn ook onvermijdelijk weleens (of vaak) overschreden door ouders, opvoeders en anderen.

Jouw gekwetste kind heeft overtuigingen aangenomen om te overleven zoals ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik mag er niet zijn’, ‘ik ben het niet waard om van gehouden te worden’, ‘ik kan het toch niet’, om maar wat te noemen.

 Je ontwikkelde strategieën om jezelf te beschermen.  Je paste je aan, maakte jezelf onzichtbaar of deed extra hard je best.
Het heeft je geholpen te overleven.

Maar dat hoeft niet meer!

Je bent gegroeid, je hebt geleerd, je leeft een volwassen leven. En toch… heb je soms nog last van die terugkerende patronen. Ze zitten je in de weg en remmen je verdere groei en ontwikkeling. Je hebt de pijn weggeslikt, weggestopt en weet niet meer hoe het echt was. Je leeft niet je volle potentieel.

Ben jij klaar om patronen te doorbreken en je innerlijk kind te helen?

Dan is de retraite ‘Ontmoet je Innerlijk Kind’ iets voor jou. Tijdens deze transformerende reis zul je de diepste lagen van jezelf verkennen en omarmen.
Laat ons je begeleiden op deze reis naar zelfliefde en persoonlijke groei.
Je innerlijk kind nu geven wat het toen ooit nodig had, is een cadeau voor je volwassen zelf.

Wil je…

 • Liefdevoller naar jezelf zijn?
 • Uit de onzichtbaarheid stappen?
 • Stoppen met jezelf wegcijferen?
 • Ten volle gaan leven?
 • Meer rust ervaren?
 • Loslaten wat je niet meer dient?

Wat kun je verwachten?

Dag 1: Verkennen en Herkennen

Op de eerste dag duiken we diep in de gevoelens en overtuigingen die je als kind hebt ervaren. Via oefeningen, meditaties en lichaamswerk ga je deze emoties en herinneringen herkennen en begrijpen. Kirsten, Leander en Roseanne begeleiden je bij dit proces en ondersteunen je bij het openen van de deur naar je eigen innerlijke wereld.

Dag 2: Omarmen en Transformeren

Op de tweede dag krijg je de kans om je innerlijke kind te omarmen en te koesteren. We werken aan het helen van oude wonden en het loslaten van belemmerende overtuigingen. Door ademwerk, stiltetijd en rituelen ervaar je een diepgaande transformatie. Je zult liefdevoller naar jezelf worden, meer zelfvertrouwen opbouwen en een dieper gevoel van eigenwaarde ontwikkelen.

Samen Zijn en Delen

Tijdens de retraite krijg je de gelegenheid om te delen en te verbinden met andere deelnemers. De connectie die ontstaat in de groep is vaak een krachtige bron van steun en inzicht. Samen zullen we een veilige en liefdevolle ruimte creëren waarin ieders proces wordt gerespecteerd en ondersteund.

Reviews

Corne
5

april 2024

“Het heeft mij onwijs geholpen een kant van mezelf weer in te zien, die ik dacht lang kwijt te zijn geraakt.
Het is een positieve maar emotionele reis die je niet alleen aflegd, omdat de groep heel hecht was en de begeleiding spot on.

De acceptatie van iedereen om je heen geeft een warm en welkom gevoel, wat persoonlijk voor mij soms positief overweldigend was gezien de maatschappij tegenwoordig erg solidair en egoïstisch is.

Achteraf gezien was dit 1 van de beste ervaringen die ik ooit heb meegemaakt, zelfs de auto reed lekkerder terug naar huis.

Ik had wel even een paar dagen nodig om alles wat er behandeld was te laten landen na het thuiskomen.
Maar dat heeft voornamelijk te maken dat je jezelf veel positiever ziet dan dat je deed voor de retraite.

Voor mij was dit een prachtig weekend in zoektocht naar jezelf, omringd door prachtige mensen.
Ik raad dit iedereen aan om te proberen.”

Bernardine
5

april 2024

“Ik heb veel geleerd tijdens de Retraite Innerlijk Kind en genoten van de diepgang en verbluffende inzichten en resultaten. De lichaamsgerichte oefeningen haddden een heilzaam effect en ook tijdens de andere oefeningen voelde ik regelmatig een release van oude emoties. De veiligheid binnen de groep was dankzij Kirsten en Leander snel gerealiseerd waardoor emoties, gedachten en woorden vrijelijk geuit konden worden. Het was fijn en een echte aanrader.”
Christa
5

december 2023

“Ik heb ontzettend genoten van het weekend, het was heel fijn om samen te kunnen zijn met de lieve mensen uit de groep. Ik heb veel geleerd en handvaten gekregen om het innnerlijke kind het plaatsje te kunnen geven. De begeleiding was zeer professioneel en ik zou graag in de toekomst nogmaals een sessie willen doen.”
Angelique
5

november 2023

“Met een open mind en toch ook wat weerstand dit weekend ingegaan. Echter gedurende het weekend wordt ik geconfronteerd met oude patronen en emoties die ik ver weg had geduwd. Door de mooie en liefdevolle begeleiding, de oprechte en open verbinding met de groep was er ruimte om dingen te delen, te verwerken en tenslotte ook los te laten. Veel mooie inzichten mochten opdoen en ook oude emoties mogen opruimen. Er is meer ruimte en rust in mijn lichaam nu. Dankbaar om deze reis te mogen maken met twee liefde volle therapeuten en lieve begeleiding van Roseanne. Een echte aanrader voor iedereen die bereid is om stappen in zijn persoonlijke groei te zetten.”
Jacqueline
5

november 2023

“Mooie ervaring in veilige setting. Deskundig begeleid door Kirsten en Leander. Goede afwisseling in delen in groep, oefenen in subgroepjes, lichaamsgericht werken met tussendoor pauzes met heerlijke biologische maaltijden. Een vol weekend in de bubbel van het Innerlijk Kind maakt veel los en het proces is erg helend.”

Praktische details

 • Voor wie? Deze retraite is voor iedereen die klaar is om zijn of haar innerlijk kind te ontmoeten en te helen. (Geloof me IEDEREEN heeft dat nodig)
 • Wanneer: vrijdag 1 tot en met zondag 3 november 
  Vrijdagavond (aankomst vanaf 19.00 uur) tot zondagmiddag (vertrek rond 17.30 uur). Er staat een opgemaakt bed voor je klaar, handdoeken zijn aanwezig.
  Er is plaats voor 12 personen: vol = vol!
 • Wat: Een programma van twee dagen vol oefeningen, imaginaties, stiltetijd, ademwerk, lichaamswerk en heel veel tijd en aandacht voor de ontmoeting met jouw innerlijk kind. Zaterdagavond is er een gezellig kampvuur, maar je mag je ook gerust terugtrekken in je eigen bubbel. We sluiten zondag aan het eind van de middag af met een passend ritueel.
 • Eten & drinken: Hier wordt voor gezorgd: vegetarisch, biologisch en met dieetwensen wordt rekening gehouden. Alleen de drankjes ná het programma zijn voor eigen rekening.
 • Locatie: Onze locatie in Dreumel óf in Brummen.
 • Kamers:  De luxe 2-p kamers in beide locaties hebben een eigen douche en toilet. Je slaap in principe met z'n 2en op een kamer dus neem gerust iemand mee! (Je partner?)
  Locatie Dreumel: 1-p kamers zijn vintage caravans en hebben een douchegebouw.
  Locatie Brummel: toeslag 2-p kamer voor 1-p gebruik 50,00 €
 • Investering: Slechts € 749,00 (INCL btw) en all inclusive, met de onschatbare waarde van persoonlijke groei.
 • Vroegboekbonus! Als je voor 1 augustus boekt krijg je als bonus een 1-op-1 sessie met Leander of Kirsten cadeau! Je kunt deze bonus op een door jou gewenst moment inwisselen! 

Wat doet deze retraite voor je?

 • Je ervaart zelfliefde en acceptatie op een dieper niveau. Hierdoor kun je en wil je, milder voor jezelf zijn.
 • Je leert zachter naar jezelf kijken. De innerlijke criticus verdwijnt naar de achtergrond en je omarmt je ware zelf.
 • Je laat belemmerende overtuigingen los
 • Je voedt je met de energie van positieve verandering
 • Je hebt oude patronen doorbroken.
 • Je leert luisteren naar je lichaam en de emoties die daarin opgeslagen liggen
 • Je vindt innerlijke rust, balans en harmonie
 • Je krijgt praktische lichaamsoefeningen mee om thuis te herhalen

In elk van ons zit een kind,
het kind dat we ooit waren.
Het kind leeft en zal voor altijd
leven in ons.
Hoe meer we het kind ons
kunnen zien en liefhebben,
hoe meer we in het
heden kunnen zijn,
levend en vol vreugde.

Even voorstellen aan het team:

Ik heb een echt dreamteam voor deze retraite: Ik werk samen met Leander Ruivenkamp. Hij is Body Based Therapist en trainer. Het hele weekend worden wij ondersteund en geassisteerd door Chris Klaver, hij is 2e jaars student psychodynamisch therapeut.
Wij stellen ons hieronder kort aan jullie voor.

Kirsten:
De eerste ontmoetind met mijn innerlijk kind was een heftige. Slikken. Schrikken. Pijn! Ik had een hoop te verwerken.
De ontmoeting was vooral heel liefdevol. Een liefde die ik nog steeds voel en die doorwerkt naar mijn volwassen Ik.
Het innerlijk kind loopt als een rode draad door mijn werk als psychodynamisch therapeut en coach. In een sessie, tijdens een familieopstelling of bij het verwerken van een trauma. En altijd besteed ik daar de volle aandacht aan. Want ik geloof in zelfliefde als basis voor persoonlijke groei.
Ik weet waar ik het over heb als ik zeg dat je leven er alleen maar mooier op wordt!

   

Leander:
Als lichaamsgericht therapeut weet ik hoe je je leven en welzijn zelf kunt beïnvloeden. Ik combineer mijn expertise op dit gebied met mijn training in Martial arts, meditatie en beweging. Met deze mix leer ik mensen hoe ze hun volledig potentieel kunnen benutten. Ik ben toegewijd aan het verkennen van de ervaring die voortkomt uit het combineren van energie en aandacht en het effect hiervan op je lichaam en je persoonlijke vrijheid en welzijn. Een transformatie die zó waardevol is!

Naast mijn werk als lichaamsgericht therapeut schrijf ik ook poëzie en is dat een van mijn meest persoonlijke vormen van expressie geworden. Het omzetten van mijn emotionele ervaring in woorden is mijn manier om te uit te drukken wat het voor mij betekent om mens te zijn.

Als student psychodynamica heb ik al op verschillende manieren kennis gemaakt met het innerlijk kind en de kracht ervan.

Ik heb mogen ervaren wat mijn eigen innerlijk kind mij te vertellen en te vragen heeft. Maar ik heb ook gezien wat het innerlijk kinddeel van mijn cliënten voor invloed heeft en hoe krachtig het is wanneer je daar als therapeut mee aan het werk gaat.

Voor mij is het een van de belangrijkste onderdelen van mijn huidige opleiding. Vandaar ook dat ik mij direct op heb gegeven toen in de lesgroep werd gevraagd wie er wilde ondersteunen bij dit innerlijk-kind-weekend.

Ik kijk er naar uit om zelf aan de slag te gaan en te ondersteunen waar mogelijk en zal dan ongetwijfeld ook zelf mijn leermomenten ervaren.

  

Reviews

Louisa

5

 

november 2023
“Wat een bijzondere en waardevolle ervaring! Het voelde zo veilig!
Samen met Kirsten, haar zoon en schoondochter en allemaal fijne lieve mededeelnemers was ik in staat om weer te voelen, los te laten en terug te gaan naar mijn echte ikkie. Ik heb afscheid kunnen nemen van alles waardoor ik haar was kwijtgeraakt en dat gaat mij enorm helpen in de reis die nu nog voor mij ligt. Ik kan het echt iedereen aanbevelen!”
Leonie
5

maart 2023

“Wat een inzichten heeft dit gebracht zeg, ben ervan onder de indruk. Er is werk aan de winkel en dat ga ik zeker ook doen! Thanks Kirsten.”
Claudia

5

december 2023
“Heel fijn samengesteld programma. Afgewisseld met lichaamsgerichte aanpak. Voldoende tijd en ruimte om eea te laten landen en weer door te gaan. Fijne begeleiding en zorgvuldige inbedding.”
Marjolein
5

december 2023

“Het is bijzonder hoe het aan je innerlijk kind werken oud zeer naar boven haalt en de (onbewuste) pijn opruimt. Je laat achter wat je niet meer nodig hebt. Het heeft mij meer rust gebracht en bewustwording gegeven. Door het bijbehorende lichaamswerk ga je je lijf weer voelen waardoor je beter kunt ontspannen.
Het was een mooi weekend met een fijne groep. Ook de locatie was top. Alles zeer goed geregeld met een uitstekende catering.
Ik raad het iedereen aan.”

Locaties
We hebben twee prachtige locaties waar de retraites afwisselend gegeven worden:

Ohana Well Being Center in Brummen

Waaldijk 15 in Dreumel

Twijfel je nog? Of heb je nog vragen?

Kijk even of je vraag hier tussen staat.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ik heb mijn innerlijk kind al eens ontmoet, kan ik toch meedoen?
Jazeker, want dan mag je nu de tijd nemen om de verdieping op te zoeken. Welke verhalen heeft de jongere versie van jezelf jou nog meer te vertellen? En wat is daarop jouw antwoord?
Ik kom alleen, is dat niet kwetsbaar?

Het feit dat je komt, is al een heel groot compliment waard. Weet dat je zeker niet de enige bent. Wij zijn ervaren trainers en weten heel snel een veilige sfeer te creëren. Deelnemers voelen zich al gauw op hun gemak bij ons en bij elkaar.

Ik heb al innerlijk kindwerk gedaan in sessies. Wat is hier nou anders aan?

Als ik al eerder met je gewerkt heb, dan hebben we zéker ook innerlijk kindwerk gedaan. Maar dit thema kunnen we in een tweedaagse veel meer uitdiepen dan in losse sessies. Er is meer heling en andere oefeningen dan die je tijdens een 1-op-1 sessie doet. Plus: het onderdeel lichaams- en ademwerk komt erbij!

Een weekend vind ik te lang, mag ik ook 1 dag komen?

Heb je geen tijd? Of heeft het geen prioriteit? Juist in een druk leven is stilstaan zo nu en dan ontzettend belangrijk. Gun jezelf de volledige ervaring van een tweedaagse. Dan heb je nog 363 dagen in het jaar over voor andere belangrijke zaken.

Innerlijk kindwerk is nieuw voor mij, is dat erg?
Nee, helemaal niet! Deze tweedaagse is een prachtig moment om er kennis mee te maken. Geloof me: ook jouw innerlijk kind kan wel wat aandacht gebruiken. Net zoals dat van iedereen.
Wat moet ik meenemen?

Alles wat je normaal gesproken ook mee zou nemen als je ergens gaat overnachten: kleding, toiletartikelen, een oplader en andere spulletjes die je graag om je heen hebt. Je eigen hoofdkussen misschien? Er staat een opgemaakt bed voor je klaar en ook voor eten en drinken wordt gezorgd. Alleen de drankjes ná het programma zijn nog voor eigen rekening.

Alléén de drankjes ná het programma zijn voor eigen rekening.

Ik wil niet blijven slapen. Is dat mogelijk?

Het is altijd mogelijk, maar wel erg jammer. Je mist dan toch een deel van de verbinding met de groep en raakt uit de sfeer van het weekend. Accepteer dat je wat slechter slaapt en plan na het weekend een rustdag. Zie je het écht niet zitten? Geef het dan even bij ons aan.

 

Kirsten Kok

Kirsten Kok

praktijk voor therapie, coaching en training

I will be back soon

Kirsten Kok
Hai, fijn dat je contact met me opneemt. Waar kan ik je mee helpen?
Kies hier voor WhatsApp of Instagram
chat Hai, heb je een vraag?