06 51 96 64 96 contact@kirstenkok.nl
Home » Blog » Sterk in je Werk » Haat jij je werk al? (Of ben je nog geen 35?)

Haat jij je werk al? (Of ben je nog geen 35?)

door | 8 jul, 2019 | Sterk in je Werk

Meer moeten presteren en de combinatie van werk en privé zijn de grootste oorzaken die ervoor zorgen dat mensen vanaf 35 jaar hun werk gaan haten en zich iedere dag naar hun werk moeten slepen. (bron: Metro)

Weinig waardering

Uit onderzoek blijkt dat vanaf 35 mensen meer sneller slecht voelen op de werkvloer dan starters.
Eén op de zes werknemers ouder dan 35 zegt jaar ongelukkig te zijn op het werk. Dat is meer dan het dubbele dan bij mensen jonger dan 35 jaar.
Een tweede onderzoek zegt dat 1/3e van de 55-plussers zich niet gewaardeerd voelt en 16% daarvan zegt geen vrienden te hebben op kantoor.

Hier zijn meerdere oorzaken voor te vinden. Maar een van de belangrijkste is de carrière die je maakt. Een hogere functie brengt meer stress met zich mee, meer verantwoordelijkheid en meer ‘gedoe’.

Of, precies andersom: je carrière loopt helemaal niet zoals jij voor ogen had. Dat geeft ook stress. En dan gaat de zoektocht naar balans tussen werk en privé soms ten koste van zorg voor jezelf (want je gaat nog harder werken, nog meer ‘je best doen’ om te bereiken wat je voor ogen had).

Waarom doe ik dit?

Als je op het punt ben aangekomen dat je je werk begint te haten omdat je óf geen succes hebt óf uitgeput bent van het harde werken en vliegen, dan komt ook altijd de vraag naar boen: “Waarom doe ik dit?”.

Cary Cooper, de werkexpert van de Manchester Bysiness School ziet deze reactie iedere keer terugkeren tegelijkertijd met het besef dat familie belangrijker is dan werk.

Sta jij wel eens stil bij hoe je naar je werk gaat? Doe je dat vol enthousiasme en heb je er iedere keer weer zin in? Of zie je de avond van te voren al tegen de dag op omdat je nu al weet dat je je werk niet afkrijgt?

Op zich is het geen probleem om ergens tegen op te zien in je werk.
Maar als dat vaak gebeurt is het wel zaak om eens bij jezelf na te gaan of je het allemaal nog wel zo leuk vindt. Of je het nog allemaal aan kan of dat de uitdaging misschien juist helemaal weg is.

Misschien is het tijd voor iets nieuws. Of verdieping.

Ga jij nog steeds met plezier naar het werk (en durf je het hardop te zeggen als dat niet zo is)?

Wil je dat hieronder met me delen? 

Aan de slag!

 

Meteen aan de slag om de eerste stappen te zetten naar wie jij werkelijk bent? Stuur me dan een mailtje en dan zet ik je op mijn lijst voor het ontvangen van tips, artikelen en praktische oefeningen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ik Haat Werk - Ik Haat Mijn Werk, Maar Ik Kan Het Niet Opgeven: Wat Moet Ik ... - […] 12. Haat jij je werk al? (Of ben je nog geen 35?) […]

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kirsten Kok

Kirsten Kok

praktijk voor therapie, coaching en training

I will be back soon

Kirsten Kok
Hai, fijn dat je contact met me opneemt. Waar kan ik je mee helpen?
Kies hier voor WhatsApp of Instagram
chat Hai, heb je een vraag?
Tweet
Share
Share
Pin