06 51 96 64 96 contact@kirstenkok.nl
Home » Blog » Innerlijk Kind » De Magie van het Innerlijk Kind

De Magie van het Innerlijk Kind

door | 3 feb, 2024 | Innerlijk Kind

Het Innerlijk Kind vertegenwoordigt de oorspronkelijke staat van onschuld en authenticiteit die we allemaal in ons dragen.
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat vroege levenservaringen een blijvende impact hebben op je emotionele welzijn en jouw relaties als volwassenen. En eigenlijk maakt het niet eens zoveel uit of dat een traumatische gebeurtenis is geweest, een verlangen dat niet vervuld is of een overtuiging die je overgenomen hebt van je ouders.
Het Innerlijk Kindwerk is een krachtige manier om deze impact te begrijpen en te helen.
Helen? Ja, want hoe dan ook, als kind wordt je gekwetst. Niet persé expres maar toch.
Een simpel, alledaags voorbeeld: stel je wordt overgeplaatst vanwege een re-organisatie. Het is overplaatsen of ontslag krijgen. Je behoudt liever je baan (en je inkomen) maar het betekent wel dat je naar de andere kant van het land moet verhuizen. Je hele gezin verhuist mee want de nieuwe functie is voor onbepaalde tijd.
Dus ook je dochter van 4. Ga je met haar om tafel zitten met de vraag of je dit wel zal doen? Heeft ze een vetorecht? Natuurlijk begeleid je ze zo goed mogelijk hierin maar ze lijdt wél een verlies. Moet afscheid nemen van alles wat vertrouwd is. De uitwerking daarvan zie je pas veel later. Misschien durft ze geen verbinding meer aan te gaan (want ik moet toch weer weg) of gaat ze heel erg haar best doen om vrienden te maken.
Allemaal niet zwaar en traumatisch maar dit kan er wel voor zorgen dat je anders in relaties komt te staan. Of heel erg je best blijft doen om erbij te horen.
Deep dive
In de retraite zullen we diep duiken in jouw Innerlijk Kind en daar uitgebreid kennis mee maken. Daarbij gebruiken we wetenschappelijk onderbouwde technieken die helpen bij het herstellen van gebroken verbindingen met ons jeugdige zelf.
Maar (ik hoor het je vragen) wáárom dan specifiek Innerlijk Kindwerk?
Dr. Daniel Siegel, een vooraanstaand neurowetenschapper, benadrukt het belang van het begrijpen van onze vroege ervaringen om een gezonde geestelijke gezondheid te bevorderen. Hij zegt: “Het herzien van vroege levenservaringen kan letterlijk de structuur van de hersenen veranderen en bijdragen aan emotionele genezing.”
Innerlijk Kindwerk biedt een pad naar zelfontdekking en genezing. Het stelt ons in staat om de wortels van belemmerende patronen te begrijpen en ze te transformeren, waardoor ruimte ontstaat voor groei, zelfliefde en veerkracht.
Zodat je vrijer in het leven staat, je niet meer laat tegenhouden door je eigen ciriticus en een mooi voorbeeld kan zijn voor je eigen kinderen.
Ben je nieuwsgierig naar jouw eigen Innerlijke Kind? Ben je nieuwsgierig wat kennismaken, omarmen en helen van jouw Innerlijk Kind voor je volwassen leven kan beteken?

Aan de slag!

 

Meteen aan de slag om de eerste stappen te zetten naar wie jij werkelijk bent? Stuur me dan een mailtje en dan zet ik je op mijn lijst voor het ontvangen van tips, artikelen en praktische oefeningen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kirsten Kok

Kirsten Kok

praktijk voor therapie, coaching en training

I will be back soon

Kirsten Kok
Hai, fijn dat je contact met me opneemt. Waar kan ik je mee helpen?
Kies hier voor WhatsApp of Instagram
chat Hai, heb je een vraag?
Tweet
Share
Share
Pin