06 51 96 64 96 contact@kirstenkok.nl
Home » Blog » Innerlijk Kind » De Helende Kracht van Innerlijk Kindwerk

De Helende Kracht van Innerlijk Kindwerk

door | 3 feb, 2024 | Innerlijk Kind

Vond je de vorige posts inspirerend en ben je net als ik geïntrigeerd geraakt door het idee van het bestaan van je Innerlijk Kind?
Heb ik je al een beetje warm gemaakt?
Vandaag duik ik dieper in de helende reis die je te wachten staat tijdens onze tweedaagse Innerlijk Kind Retraite van 5 tot 7 april.
Zelfcompassie
Recente studies in de psychologie benadrukken het belang van zelfcompassie en hoe dit rechtstreeks verband houdt met emotioneel welzijn. Emotioneel welzijn hebben we nodig om stevig te kunnen blijven staan als ‘de waan van de dag’ ons overvalt. Of als we verlies lijden, belangrijke beslissingen moeten nemen of keuzes moeten maken. Zelfs simpelweg (is het simpel?) ‘NEE’ zeggen en het al dan niet makkelijk toepassen daarvan vindt zijn oorsprong in wat je er als kind over geleerd hebt.
Maar is dat wat je geleerd hebt ook te veranderen? Of af te leren?
Zeker! Wij zijn in staat om te (blijven) leren. Niet zomaar zonder moeite – er is wel werk aan de winkel – maar het kan zeker. Een nieuwe taal leren is mogelijk. En een nieuwe (lees liefdevollere) taal naar jezelf leren spreken is dus ook mogelijke.
Zelfcompassie, zoals benadrukt door Dr. Kristin Neff (boekentip: Zelfcompassie, de bewezen kracht van zelfliefde, bevordert juist veerkracht bij stressvolle levensomstandigheden.
Weg met de negativiteit!
Compassie hebben met anderen, dat lukt meestal wel. Maar compassie hebben met jezelf is vaak een stuk moeilijker. De sleutel hiervoor ligt in de kinderjaren. Wat we daar geleerd hebben, of juist niet geleerd hebben, vormt de blauwdruk voor hoe we later met onszelf omgaan. Hoe we naar onszelf kijken en wat we van onszelf vinden. En meestal voert de negatieve variant de boventoon.
Het Innerlijk Kindwerk is een krachtige manier om deze nieuwe taal te leren en zelfcompassie te ontwikkelen en vast te houden, omdat het je in staat stelt om met mededogen naar jezelf en je innerlijke pijn te kijken.
Tijdens de retraite zullen we werken met bewezen technieken, zoals mindfulness-meditatie en visualisaties, om je te begeleiden bij het betreden van de wereld van je Innerlijk Kind. Hier ontstaat de mogelijkheid om diepe heling te ervaren door verbinding te maken met vroege ervaringen en het loslaten van belemmerende overtuigingen.
Ben je nieuwsgierig geworden naar jouw eigen Innerlijke Kind? Ben je nieuwsgierig wat kennismaken, omarmen en helen van jouw Innerlijk Kind voor je volwassen leven kan beteken?
Schrijf je dan hier in voor de retraite!

Aan de slag!

 

Meteen aan de slag om de eerste stappen te zetten naar wie jij werkelijk bent? Stuur me dan een mailtje en dan zet ik je op mijn lijst voor het ontvangen van tips, artikelen en praktische oefeningen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kirsten Kok

Kirsten Kok

praktijk voor therapie, coaching en training

I will be back soon

Kirsten Kok
Hai, fijn dat je contact met me opneemt. Waar kan ik je mee helpen?
Kies hier voor WhatsApp of Instagram
chat Hai, heb je een vraag?
Tweet
Share
Share
Pin